De (ag)UM

Het Lagum-project (EFRO) is een participatief actieonderzoek naar stadslandbouw (UA) en verenigt 3 actoren: Refresh Brussels, de gemeente Elsene en het laboratorium voor agro-ecologie van de ULB.

 

Het dak, een onderzoeksruimte gewijd aan La gum, moet een showcase worden voor de stadslandbouw in Brussel. En dat naast bloemen, kruiden, fruit en groenten! Via bio-intensieve productie, opleiding en verschillende educatieve materialen willen ze de bezoekers aanzetten tot nadenken over de verschillende aspecten van stadslandbouw en de vele dimensies ervan. Deze plaats van popularisering betreft niet alleen het onderzoek van het project, maar ook de thema's die eigen zijn aan stadslandbouw.

 

De ambitie van deze ruimte is om een wever van verbindingen te zijn: bruggen tussen de vele actoren in de stadslandbouw die deelnemen aan de lokale veerkracht. Deze historische verbindingen gaan verder dan het stedelijke kader van Brussel tot onze Belgische gronden en zelfs daarbuiten. Lagum ondersteunt daarom een herverbinding van de stedelijke ruimte met de natuur, deze ecosystemen die zo complex, gevarieerd en in gevaar zijn.

Overslaan naar inhoud