Bénédicte Vanden Bossche

Gepassioneerd door de ontwikkeling en het welzijn van jongeren van 16 tot 25 jaar, geniet ik ervan de sterke punten en talenten van elk individu te ontdekken. Als leraar gedurende 15 jaar besefte ik dat het potentieel van mijn leerlingen vaak verkeerd werd gestuurd door een gebrek aan zelfvertrouwen, slecht stressmanagement, gebrek aan motivatie of een andere blokkade. Het gereedschap dat ik gebruik. Met behulp van het evolutionaire enneagram richten we ons eerst op de ontdekking van je profiel en je diepste drijfveren. Een betere kennis van jezelf is de basis voor een sterker gevoel van eigenwaarde en persoonlijk evenwicht. Vervolgens gebruiken we Dynamic Sophrology ® en Brain Gym ® om, in overeenstemming met uw verzoek en uw behoeften, bepaald gedrag aan te passen, blokkades op te heffen en vooruitgang te boeken om het beste in u naar boven te halen. Voor degenen die twijfelen over hun studie- of beroepskeuze verdiepen wij hun zelfkennis dankzij een methode die gebaseerd is op een nauwkeurige profilering en wij gebruiken instrumenten zoals de MBTI, de RIASEC en de EXPLORAMA.

E-mail : info@brenso.org

Telefoon: 0478/522935

Maak een afspraak

Fanny Cornet

Ik ben opgeleid in de klinische psychologie en heb meerdere jaren professionele ervaring in instellingen in de omgang met psychologische, gezins- en schoolproblemen. In het bijzonder heb ik ervaring in psycho-affectief werk met mensen met een handicap. Ik bied u, dankzij een vriendelijk en empathisch luisteren en aanwezigheid geïnspireerd door de persoonsgerichte benadering (C. Rogers), een individuele psychologische ondersteuning bij uw moeilijkheden, uw vragen, uw lijden. Dit zal u helpen om u bewust te worden van uw behoeften, uw hulpbronnen en uw waarden om ze geleidelijk aan te (her)integreren in uw dagelijks leven. Dit proces heeft tot doel dichter bij uzelf te komen, uw kostbare gevoel van eigenwaarde te herwinnen, uw vermogen tot handelen en tot het maken van uw eigen keuzes te herwinnen en, gaandeweg, hinderlijke symptomen weg te nemen. Er zijn vele redenen om hulp te zoeken. Hier volgt een niet-limitatieve lijst van situaties waaraan we samen kunnen werken: - Angst, stress en angst, - Moeilijkheden in verband met een gebrek aan eigenwaarde, - Relationele moeilijkheden, - Gevoel van isolement, - Zoeken naar betekenis, - Depressieve stoornissen, - Uitputting, - Overgevoeligheid. Ik verwelkom in individuele sessies elke volwassene of jongere vanaf 16 jaar. De consultaties kunnen in het Frans of in het Engels plaatsvinden.

E-mail : fannycornetpsy@gmail.com

Telefoon: 0473466195

Maak een afspraak

Louise Manfron

"Gepassioneerd door humanistische psychologie (persoonsgerichte en ervaringsgerichte benadering, C.Rogers) en neurowetenschappen, wordt mijn carrière gekenmerkt door voortdurende training en professionele ervaring in het centrum van deze twee disciplines. Vanaf 1 september bied ik één-op-één therapeutische begeleiding aan in een privépraktijk bij Le Foyer Elsene. *Wat is mijn benadering van psychologische begeleiding? Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen naar een psycholoog gaan. De stap wagen is niet altijd gemakkelijk. Of je nu een moeilijke periode doormaakt die je dagelijks leven beïnvloedt, of een ernstiger probleem dat je tegenhoudt, ik verwelkom je. Ik bied je aan om aandachtig te luisteren, volledig aanwezig te zijn en vriendelijk te zijn, zodat ik je volledig kan verwelkomen, met je ervaringen, gevoelens, emoties en behoeften - precies zoals ze zijn - op een veilige plek. Jij bent het middelpunt van het therapeutische proces en de relatie, vrij om te ZIJN. Als therapeut neem ik een nederige houding aan, zodat jij je kunt (her)verbinden met je eigen bronnen. *Voor wie? Adolescenten en volwassenen - alle soorten symptomen of moeilijkheden *Andere activiteiten - Ik geef consultatiebegeleiding aan patiënten met chronische pijn in de Cliniques universitaires Saint-Luc. - Ik ben betrokken bij pijnpreventie en bewustmakingsprogramma's voor patiënten en personeel van de klinieken. - Ik werk samen met het Neurowetenschappelijk Instituut van de UCLouvain aan onderzoeksprojecten. - Ik geef les in sociale promotie, op Hautes Écoles en aan de universiteit over mijn verschillende vakgebieden. Voor meer informatie of een eerste contact ben ik telefonisch bereikbaar. Tot ziens, Louise Manfron "

E-mail : psy.manfron@gmail.com

Maak een afspraak

Nuzhat Tabassum

"Ik ben afgestudeerd aan Libre de Bruxelles met een Master in Logopedie en zorg zowel voor kinderen als volwassenen. Ik ben gespecialiseerd in oro-myofunctionele stoornissen, dyscalculie, dysfonie en dysfagie, maar ik ben ook beschikbaar voor consulten over mondelinge en schriftelijke taalstoornissen. Of mijn patiënten nu kinderen of volwassenen zijn, ik werk samen met hen en/of hun familie. Indien nodig kan ik door mijn ervaring als onderzoeker en wetenschappelijk medewerker tweetaligheid/meertaligheid ook patiënten behandelen in het Engels, Frans, Hindi en Bengaals. Aangezien luisteren en wederzijds begrip de sleutels zijn tot een goede dynamiek tussen therapeut en patiënt, en aangezien een goede opleiding het bewijs is van kwaliteitsvolle zorg, zal het mijn doel zijn om deze factoren te combineren om een optimale rehabilitatie voor mijn patiënten op te zetten".

E-mail : logopedie@nuzhattabassum.com

Telefoon: 0473/46.47.91

Maak een afspraak

Overslaan naar inhoud