1060 Sint-Gillis

SAINT-GILLES, DE KOSMOPOLIET

 

Saint-Gilles is een zeer populaire kosmopolitische gemeente waar nog mooie burgerlijke huizen in eclectische of Art Nouveau stijl bestaan. De wijk Gare du Midi is populair en beroemd om zijn grote markt met oosterse aroma's, maar verandert in een zakenwijk. Het Gare du Midi, waar de Eurostar- en Thalys-treinen stoppen, metro- en tramstations en bushaltes maken van Sint-Gillis een goed bereikbare wijk voor het openbaar vervoer.

 

De Chaussée de Charleroi heeft chique winkels in de buurt van de beroemde Louizalaan. Kleine winkeltjes omzomen de zeer lange Chaussée d'Alsemberg en verderop is de nabijgelegen Barrière de Saint-Gilles niet te versmaden. De 6 wekelijkse openluchtmarkten op het Parvis de St Gilles zijn niet te missen. Niet te missen plaatsen, vaak buiten de gebaande paden: het Horta Museum (gevestigd in het huis van de beroemde Art Nouveau architect), het Jacques Franck Cultureel Centrum, het House of Books, het Pelgrimshuis, het Pauluspark, maar ook, aan de lokale kant, de friettent in de Barrière de Saint-Gilles of een zondagse brunch in de Tricoterie (genoemd in deze gids).

 

De woningmarkt in St. Gallen biedt huizen tegen prijzen die vergelijkbaar zijn met die in de stad Brussel en appartementen die de kosten van die in Vorst benaderen. U vindt er vrij dure huurappartementen.

 

Vorige dia
Volgende dia

 Foto's Pascal Abundes 

     

           Neem contact op met :          www.stgilles.irisnet.be        Place Maurice Van Meenen 39,1060 Saint Gilles T 02 536 02 11

Overslaan naar inhoud