Water

Vivaqua is de belangrijkste waterleverancier in België. Het bedrijf levert water aan de gemeenten (gegroepeerd in intercommunales) en is verantwoordelijk voor de exploitatie en het onderhoud van hun waterdistributienetwerk.

 

HYDROBRU, Intercommunale Bruxelloise pour la Distribution de l'Eau, verdeelt water aan de inwoners van de 19 Brusselse gemeenten. Elk kwartaal wordt u een vast bedrag aangerekend op basis van uw verbruik. Eenmaal per jaar ontvangt u de eindafrekening. Ofwel moet u meer betalen, ofwel krijgt u geld terug. Plan de aansluitingen via een vakman enkele dagen voor uw installatie.

 

  • Als het huis nieuw of leeg is, kan het water zijn afgesloten en de meter zijn gestopt. In dat geval moet een HYDROBRU-technicus worden gebeld. Controleer of alle rekeningen door de vorige bewoners zijn betaald en vraag waar de meters zich bevinden!

 

  • Meestal is de enige te volgen procedure het invullen van een formulier "tegenstrijdige lezing" dat u op de website van HYDROBRU kunt verkrijgen. Het is aan u om het nummer van de meter in te vullen en het originele document terug te sturen naar HYDROBRU. Het moet door u EN door de vorige huurder of eigenaar worden ondertekend. Deze twee handtekeningen zijn voldoende om het cijfer te garanderen op basis waarvan het waterverbruik aan u zal worden aangerekend.

 

In Brussel beheert één enkele maatschappij de waterdistributie aan particulieren.

 

Het water wordt voortdurend gecontroleerd door het geaccrediteerde en erkende VIVAQUA-laboratorium, dag na dag, tijdens de hele reis. U kunt het met een gerust hart drinken.

 

Goed om te weten.

 

Elke dag levert HYDROBRU 165.000 m water aan de 19 Brusselse gemeenten via 2.200 km leidingen. Voor het onderhoud van uw machines moet u weten dat het water in Brussel zeer kalkrijk is.

 

Goed om te weten.

 

Als u het geluk hebt dat u meters kunt overdragen met uw voorgangers, kunt u deze documenten hier downloaden:

 

Watermeter in Brussel / Meterstandformulier hier te downloaden :

 

Formulier 

 

U kunt ook een afspraak maken voor een lezing (op uw kosten) door te bellen naar 02 518 88 08.

Overslaan naar inhoud