Verhuisbureau

Uiteraard is het van onschatbare waarde om gebruik te maken van de diensten van een relocatiebureau wanneer je aankomt in een nieuw land, wat dat ook moge zijn. Dit bespaart je stress en tijdverlies en zorgt ervoor dat je onmiddellijk kunt profiteren van de juiste verbindingen. De kwaliteit van je installatie en de snelheid van je integratie zullen de eerste voordelen zijn.
Zo werken ze:

 

  • EuRA is een Europese en wereldwijde organisatie van mobiliteitsprofessionals die met haar kwaliteitslabel garant staat voor professionaliteit en gegarandeerde diensten.
    www.eura-relocation.com
  • ABRA is een non-profitorganisatie die de belangen van de leden van de Belgische verhuissector vertegenwoordigt.
    www.abra-relocation.com

 

Verhuisbureaus zijn er om individuen of gezinnen te helpen hun eerste dagen in België zo aangenaam mogelijk te maken. Het is ook belangrijk dat de werknemer die aankomt, in het geval van een professionele verhuis, snel efficiënt is. Verhuisbureaus kunnen zorgen voor het vinden van een woning, het ondertekenen van het huurcontract, het afsluiten van water-, gas-, elektriciteits-, telefoon- en internetabonnementen, het inschrijven bij de gemeente, het verkrijgen van een werkvergunning, het invoeren van de auto, het inschrijven bij de school en het contacteren van het verhuisbedrijf ...... En alle details die op deze stappen volgen. Alles is mogelijk.

 

Deze agentschappen werken bij voorkeur onafhankelijk van eventuele vastgoedbelangen en begeleiden je bij het vestigingsproces, zelfs voordat je in België aankomt. De grootte van het agentschap is niet bepalend voor de kwaliteit van de dienstverlening. Sommige van de onderstaande agentschappen hebben slechts één persoon, andere tientallen. Je keuze zal afhangen van het type dienst dat je nodig hebt. Je moet weten dat de grootste agentschappen ook diensten aanbieden voor het beheer van de expatadministratie en het opzetten van een bedrijf.

 

Een persoon of gezin verhuizen :

 

Verhuizen kan een stressvolle en verwarrende ervaring zijn, zelfs voor de meest ervaren expats. Het vinden van de juiste accommodatie, scholen en andere faciliteiten heeft een grote invloed op hoe snel en gemakkelijk je je vestigt in je nieuwe huis. Een gespecialiseerde relocatieagent zal je helpen met de belangrijkste elementen van je verhuizing, zoals het bezichtigen van het huis, huurovereenkomsten, registratie bij de gemeente, werkvergunningen, het importeren van je auto, schoolregistraties, enz.

 

Uw internationale werknemers overplaatsen

 

Ook als werkgever in het buitenland wil je er zeker van zijn dat je internationale werknemers een goede start maken. Hangt het succes van een opdracht in het buitenland niet af van hoe snel werknemers en hun gezinnen zich thuis voelen in hun nieuwe gemeenschap? Internationale mobiliteitsspecialisten kunnen u helpen met allerlei praktisch en technisch advies, van immigratie tot kosten van levensonderhoud en zelfs de ontwikkeling van uw mobiliteitsprogramma. Het is de moeite waard om de vele beschikbare opties te onderzoeken voordat u belangrijke beslissingen neemt.

 

Verhuisbureaus

 

Verhuisbureaus zijn onafhankelijk en begeleiden je door het hele verhuisproces, zelfs voordat je in België aankomt. De kwaliteit van de service die ze bieden, hangt niet af van de grootte van het bureau. Sommige bureaus worden geleid door één persoon, andere hebben een dozijn werknemers. Je keuze hangt af van het soort service dat het beste bij je past. Grotere agentschappen bieden ook diensten aan op het gebied van administratief beheer of de oprichting van bedrijven.

 

Beroepsorganisatie voor de sector

 

ABRA - The Association of Belgian Relocation Agents - is het professionele orgaan voor organisaties die actief zijn in de sector van relocatie en globale mobiliteit. ABRA-leden zijn niet alleen "Relocation Agents", maar kunnen ook verzekeraars, banken, vastgoedkantoren, internationale scholen zijn. De ABRA website is zeker een bezoekje waard om de diensten te ontdekken die voor u beschikbaar zijn wanneer u naar België verhuist.

www.abra-relocation.com

 

Overslaan naar inhoud