Welkom in Brussel

Vorige dia
Volgende dia

Multicultureel Brussel

 

Officieel worden in Brussel twee talen gesproken, het Frans (de meerderheid) en het Nederlands. Gelukkig zult u verrast zijn dat de Belgen heel goed Engels spreken, en als u over straat loopt, hoort u alle talen van de wereld. Brussel is vooral een multiculturele stad. De hoofdkantoren van de grote internationale organisaties en alles wat daaromheen draait, verrijken de stad met tientallen nationaliteiten. U zult er zeker vrienden vinden! En als klap op de vuurpijl blijft Brussel een hoofdstad op mensenmaat.

 

Het onderwijs heeft zich aangepast en in Brussel is een groot aantal internationale scholen gevestigd. Het hoger onderwijs in het Engels blijft niet achter.

 

Brusselse huisvesting

 

Accommodatie is betaalbaar in vergelijking met andere grote hoofdsteden. U vindt zonder moeite een woning. Het aanbod is over het algemeen van goede kwaliteit en gevarieerd, en als het centrum van Brussel mooie flats of "Brusselse huizen" biedt met een klein stukje groen, bieden de iets verder gelegen gemeenten prachtige tuinen.

 

Brussel, het centrum van Europa

 

België is een klein land, maar het grenst aan vier landen: Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Hier ben je nergens ver vandaan, je kunt in één weekend meerdere landen doorkruisen. Een dicht netwerk van snelwegen maakt reizen gemakkelijk. De luchthavens van Zaventem en Brussel Zuid Charleroi bieden goede verbindingen. De snelle treinen TGV, Thalys, ... ook.

 

Groen Brussel

 

Brussel is zeker een groene hoofdstad. Hoewel de verstedelijking niet altijd succesvol is geweest, bieden het Zoniënwoud (aan de rand van de stad) en het Terkamerenbos (in de stad) een plek om te ontsnappen. Maar er zijn ook een groot aantal mooi aangelegde en goed onderhouden parken in elk van de Brusselse gemeenten.

 

Wandelingen in Brussel

 

Niets is leuker dan een bezoek aan Brussel. U zult gefascineerd zijn door het oude Brussel uit de 17e eeuw, de talrijke art deco en art nouveau huizen, de majestueuze gebouwen geïnitieerd door de koning-bouwheer Leopold II, de bruxellisering van de jaren 60, de muurschilderingen geïnspireerd op het stripverhaal, de veelheid aan musea, de mogelijkheid om Brussel te bezoeken, te voet, met de fiets, door te joggen, met een 2CV, met de boot ..... Van Manneken Pis tot het Atomium en niet te vergeten de muurschilderingen in de straten van Brussel, u bent nooit klaar!

 

Brussel, zijn gastronomische specialiteiten

 

En wat andere specialiteiten.

 

Brusselse wafels: een licht, knapperig deeg met een keuze aan vullingen, waarvan de laatste een hartige topping is.

Speculaas: op smaak gebracht met kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en bruine suiker. U kent ze waarschijnlijk al omdat ze ook buiten onze grenzen steeds populairder worden.

 

Chips: de baraque à frites? Je vindt ze overal in de hoofdstad, je wordt er gek van! Ze zijn altijd goed, een wedstrijd dwingt ze tot kwaliteit. Elk jaar is er een verkiezing voor de beste "Fritkot"... wordt vervolgd.

 

Bier: De Belgen produceren meer dan ... verschillende soorten. Microbrouwerijen die hun eigen bier produceren en je het ter plaatse laten proeven, floreren in de hoofdstad. Er is een museum aan gewijd en de voormalige Beurs van Brussel wordt binnenkort omgetoverd tot het "Belgisch Bierpaleis".

 

Plezier in Brussel

 

Brussel is een feestelijke stad. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest spaart kosten noch moeite om de bevolking het hele jaar door en vooral tijdens de zomermaanden te animeren en amusement te bieden, festivals, voorstellingen, hardloopwedstrijden in de stad en de parken. Ook particuliere initiatieven sparen geen moeite. Het culturele leven is rijk en geeft een belangrijke plaats aan de avant-garde. Er is nooit een saai moment in Brussel.

 

Zich verplaatsen in Brussel

 

Het moet gezegd dat de mobiliteit in Brussel problematisch is. Er zijn veel files op piekmomenten. Bouwwerkzaamheden zijn alomtegenwoordig. Laten we geduldig wachten tot ze klaar zijn ... het wordt een paradijs! De eerste begunstigden zullen de pendelaars zijn die elke dag naar Brussel komen om te werken. Maar geen zorgen, het openbaar vervoer functioneert goed en de trend van deelauto's, fietsen en scooters is booming! Binnenkort zal iedereen zich anders verplaatsen!

 

Gezondheid in Brussel

 

België heeft het geluk een zeer efficiënt systeem van sociale zekerheid en gezondheidszorg te hebben. Je hebt het recht om je dokter te kiezen en ze zijn over het algemeen zeer beschikbaar. Je hoeft niet veel geld uit te geven voor een behandeling.

 

Overslaan naar inhoud