1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

WOLUWE-SAINT-LAMBERT, DE WOONWIJK

 

Sint-Lambrechts-Woluwe is een gemeente waar het residentiële aspect overheerst. De bevolking van de gemeente is gevarieerd en vrij welvarend: welgestelde wijken (Saint-Henri, de Linthout, Square Vergote, Avenue de Broqueville, enz.) en meer populaire wijken (Constellations). De gemeente huisvest het universitair ziekenhuis St Luc, Louvain-en-Woluwe (UCL).

 

Zes metrostations en verschillende buslijnen maken van deze gemeente een belangrijke as. Sint-Lambrechts-Woluwe is een van de aangenaamste woonwijken van de hoofdstad. Dankzij de ringweg Leuven-Luik heeft ze een snelle toegang tot de ring en de buitenkant van de stad. Wolubilis is het culturele dorp van Sint-Lambrechts-Woluwe. Het werd ingehuldigd in 2006 en heeft als bijzonderheid dat het zich verzamelt rond een plein, een auditorium, gebouwen die verschillende culturele verenigingen herbergen en winkels (cafés, restaurants, boekhandels...). Vlakbij bevindt zich een overdekt winkelcentrum met de bekendste merken: het W winkelcentrum. De Avenue Georges Henri biedt een verscheidenheid aan winkels. Tijdens een wandeling langs de groene promenade kunt u de stad ontvluchten door het vroegere tracé van de spoorlijn Brussel-Tervuren te volgen, het Malou-park (Stadelaan) over te steken en de Woluwe te volgen (ontdekking van de Lindekemaele, maaltijd in restaurant Le Slot, overblijfselen van een 16e eeuws kasteel...).

 

De huizenprijzen behoren tot de hoogste in het Brusselse gewest. Het kopen van een appartement is verhoudingsgewijs betaalbaarder. De huren daarentegen behoren gemiddeld tot de duurste.

 

Vorige dia
Volgende dia

Foto's : Pascal Abundes 

   

            Neem contact op met www.fr.woluwe1200.be Paul Hymanslaan 2 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe T 02 761 27 11

Overslaan naar inhoud