1170 Watermaal-Bosvoorde

WATERMAAL-BOITSFORT, HET DORP

De gemeente Watermaal-Bosvoorde was en is nog steeds een bijzonder populaire woonplaats voor de rijke Brusselaars, die hier onder meer kasteelvilla's kwamen bouwen. Er zijn meer bescheiden huizen en kantoorcomplexen bijgekomen, altijd zeer dicht bij de natuur (Japanse kersenbomen kleuren veel van de lanen roze), waardoor een gediversifieerd geheel is ontstaan in een mooie, rustige omgeving.

 

De groene ruimten, de parken (La Héronnière in Watermaal of Tournay-Solvay in Boitsfort...) of het bos bieden een oase van rust. De "groene wandeling", een bewegwijzerd circuit rond Brussel, loopt langs het zuidelijke deel van de gemeente aan de kant van Boitsfort.

 

Naast de bibliotheek en de spelotheek en de kunstacademie (de gemeente heeft een cultureel centrum, de "vènerie", dat een grote verscheidenheid aan voorstellingen biedt).

 

Het Keymplein, een echt dorpsplein, is een klein winkelcentrum op mensenmaat in het hart van Watermaal.

 

Het centrum van Boitsfort (Wienerplein) biedt goede cafés en restaurants. Grote winkels zijn beschikbaar in de naburige stad Oudergem.

 

Van de woongemeenten in het oosten van Brussel heeft Watermaal-Bosvoorde een relatief betaalbaarder woningbestand voor de aankoop van huizen, villa's en flats. Flats kunnen worden gehuurd tegen een prijs die overeenkomt met die van dezelfde gemeenten in het oosten van Brussel.

 

Vorige dia
Volgende dia

Foto's : Pascal Abundes 

       Neem contact op met :    www.watermael-boitsfort. irisnet.be   Antoine Gilsonplein 1, 1170 Watermaal-Bosvoorde T 02 674 74 11

Overslaan naar inhoud