1140 Evere

EVERE, DE DISCRETE

 

Evere is een gemengde gemeente waar het goed leven is. Deze gemeente is een van de meest discrete van het Brusselse gewest. Haar landelijke verleden laat nog veel sporen na: moestuinen die nog steeds worden bebouwd, groene ruimten, boerderijen en molens... Evere herbergt ook verschillende begraafplaatsen (die van Schaarbeek, Brussel-Stad en Evere) die plekken van meditatie, stilte en groen zijn.

 

Evere ligt dicht bij de NAVO-infrastructuur (Haren). Verschillende tramlijnen in Neder-Evere, buslijnen in de hele gemeente, twee treinstations; de gemeente biedt gemakkelijke toegang tot de Ring, de ringweg die de hoofdstad omringt.

 

Het Brusselse Molen- en Voedingsmuseum is gevestigd in een 19e-eeuwse molen. Twee culturele centra verlevendigen de stad. Op het Paduwaplein, de Leuvensesteenweg en de H. Consciencelaan zijn veel winkels gevestigd. Grootwinkelbedrijven zijn goed vertegenwoordigd in de stad. Vanaf de kerk Saint-Vincent leidt een wandeling in het park Bon Pasteur naar het Moeraske, een klein stukje natuur op een smalle strook van twee kilometer waar flora en fauna goed gedijen.

 

De vastgoedprijzen in Evere liggen in het hoge gemiddelde, zowel voor huizen als voor appartementen. De huurprijzen van de flats liggen op de grens van die van de duurste gemeenten.

 

Vorige dia
Volgende dia

Foto's :   Pascal Abundes 

 

                         Neem contact op met :        www.evere.be        Hoedemaekersplein 10, 1140 Evere T 02 247 62 62

 

Overslaan naar inhoud