1050 Elsene

ELSENE, DE KAEDOSCOOP

 

Ten zuidoosten van Brussel-Stad heeft Elsene verschillende gezichten. In het noorden combineert het de diversiteit van de Europese wijk (bekend als de Leopoldwijk), de Porte de Namur-Toison d'or (grote namen en luxe winkels), Matongé (een Congolese stad in de stad), Sint-Bonifatius (een trendy plek) en Flagey (een multi-etnische hoek). In het centrum vindt u de vijvers van Elsene. De Université Libre de Bruxelles (ULB) en het kerkhof van Elsene, in het zuidoosten, zijn de centra van een wijk waar het studentenleven en de restaurants sterk aanwezig zijn. Aan de andere kant van de Louizalaan biedt de wijk Bailly-Châtelain een aantal kleine winkels voor de burgerlijk-boheemse klanten.

 

Van de musea van Elsene, Wiertz of Constantin Meunier tot de theaters "Varia" en "Marni" en het onvermijdelijke Flagey, de gemeente staat bol van het culturele aanbod. Tram- en buslijnen doorkruisen deze kleurrijke gemeente, waar u snel kunt overstappen van meestal chique woonwijken naar wijken waar u kunt feesten in een multiculturele geest. Een wandeling rond de Abbaye de la Cambre, langs de vijvers van Elsene, of op de dagen van de "biologische" markt op het nabijgelegen Flageyplein (zaterdag- en zondagochtend) kan een uitzonderlijk moment zijn.

 

Elsene heeft een vastgoedbestand dat kan worden omschreven als duur, zowel voor huizen als voor appartementen. Een flat huren is niet goedkoop.

 

Vorige dia
Volgende dia

Foto's :  Pascal Abundes 

                 Contact:           www.ixelles.be              Elsensesteenweg, 168 1050 Elsene T 02 515 61 11

Overslaan naar inhoud