1040 Etterbeek

ETTERBEEK, DE EUROPESE

 

De gemeente Etterbeek ligt heel dicht bij veel gebouwen van de Europese instellingen. Het is in die zin uiterst dynamisch en veel Europeanen kiezen ervoor om hier te wonen.

 

Het biedt een uitgebreid openbaar vervoernetwerk: drie metrostations, twee treinstations, verschillende tram- en buslijnen. Verschillende culturele centra (3), theaters (6), kleine musea (3) en kunstgalerijen (4) zijn hier gevestigd. Etterbeek ligt in de onmiddellijke nabijheid van de Koninklijke Musea van de Vijftigste Verjaardag (Kunst en Geschiedenis, Autoworld, Leger...). Op de gelijknamige esplanade worden jaarlijks enkele honderden evenementen georganiseerd (start van de 20 km van Brussel, enz.). De omgeving en de Tervurenlaan, die daar begint, vormen een zeer Brusselse wandeling met gezellige cafés.

 

In de Rue des Tongres bevinden zich winkels van topkwaliteit. De wijk Chasse biedt een verscheidenheid aan winkels. De stad wordt doorkruist door verschillende grote winkels. Op het Jourdanplein, een van de meest dynamische centra van de gemeente, wordt elke zondag een markt gehouden. Een huis kopen in Etterbeek is aanzienlijk duurder dan in de stad Brussel. Flats daarentegen zijn in het centrum vergelijkbaar geprijsd. Huren in deze gemeente behoort tot de duurste van het hele Brusselse gewest.

 

Vorige dia
Volgende dia

 Foto's :    Pascal Abundes 

     

                Neem contact op met :          www.etterbeek.be          Oudergemlaan 113-115, 1040 Brussel T 02 627 21 11

Overslaan naar inhoud