1030 Schaarbeek

SCHAERBEEK, HET BEESTJE DAT OMHOOG GAAT DAT OMHOOG GAAT...

 

De gemeente is goed bereikbaar met tram, bus en trein (twee stations: Schaarbeek in het noorden, Meiser in het zuiden). De straatnamen (schilders, beeldhouwers, enz.) en het aangezicht van Schaarbeek met zijn vele Art Deco en Art Nouveau gevels getuigen van een rijk artistiek verleden. De gemeente is nog steeds voorstander van cultuur (www.1030culture. be): theaters (140, La Balsamine, Halles de Schaerbeek...), plastische kunsten (www.art1030.be)... zijn daar het bewijs van. Er zijn een aantal interessante musea, waaronder het Treinwereldmuseum, het Spontane Kunstenmuseum, enz. De Leuvensesteenweg heeft een aantal grote winkels en een aantal kleine winkels en restaurants van verschillende nationaliteiten. Elke wijk heeft een grote winkel, die producten aanbiedt die aangepast zijn aan zijn cliënteel.

 

Proef een gebakje van "Van Dender" (Leuvensesteenweg). Wandel op het Ardennenplein naar de markt die op vrijdagmiddag (13 tot 19 uur) wordt georganiseerd; u vindt er, op het terras of binnen, in een gezellige en trendy sfeer, een drankje rond een kwaliteitsrestaurant. De prijzen van huizen en vooral appartementen liggen iets lager dan in Brussel-stad. De huurprijzen zijn betaalbaarder. Maar pas op, het gaat omhoog!

 

Schaarbeek wordt, waarschijnlijk vanwege de nog steeds aantrekkelijke prijzen, steeds hipper en veel jongeren trekken erheen.

 

Vorige dia
Volgende dia

 Foto'sPascal Abundes 

           

                           Neem contact op met :          www.1030.be                Colignonplein 1 1030 Schaarbeek T 02 244 75 11

Overslaan naar inhoud