Mobiele telefoon

Er zijn vier belangrijke mobiele operatoren in België: Proximus, Base, Mobistar en Telenet. Ze bieden elk een waaier aan diensten en pakketten aan. Het is echter raadzaam om de tarieven en voorwaarden zorgvuldig te vergelijken voordat je een operator kiest. Andere providers kopen van een van de drie operatoren en verkopen hun diensten door. Je vindt altijd wel een Proximus-, Mobistar- of BASE-verkooppunt in je buurt. Om een nummer te krijgen, ga je naar het verkooppunt van je keuze met :

 

  • Een identiteitsbewijs
  • Bewijs van adres (elektriciteitsrekening, huurcontract, bankafschrift, enz.)
  • Je bankrekeningnummer en IBAN-code
  • U kunt een maandelijks abonnement nemen of een pre-paid kaartsysteem.

 

Naast de traditionele operatoren bieden Carrefour, Colruyt, Aldi, bPost, Mobile Viking en vele anderen voorafbetaalde kaarten aan. Je vindt ze in supermarkten, krantenwinkels en postkantoren.

 

Vanaf nu zijn operators verplicht om elke simkaart in het land te koppelen aan een identiteit.

 

Goed om te weten.

 

Vergelijking van verschillende leveranciers :

 www.speed.be –www.besttariff.be

 

Roamingkosten, of "zwervendworden hopelijk vanaf 15 juni 2017 afgeschaft. Dit zijn alle extra kosten voor bellen, sms'en of mobiel internet in het buitenland binnen de EU, op telefoons of tablets. In de tussentijd zijn er pakketten waarmee je je telefoon in het buitenland tegen "gereduceerde" prijzen kunt gebruiken, afhankelijk van de operator.

 
Overslaan naar inhoud