Televisie

Nationale operatoren bieden vergelijkbare televisiediensten aan.

 

Elke gemeente heeft een exclusieve overeenkomst met een van deze aanbieders, dus in ieder geval voor kabeltelevisie moet u zich abonneren op de erkende aanbieder. Elke aanbieder biedt analoge of digitale televisie aan.

 

Alle operators bieden naast Franse ook Nederlandse nationale zenders aan.

 

Alleen Voo springt eruit met zijn premium BeTV-service.

 

Een beperkt aantal buitenlandse zenders is beschikbaar in België. We raden je aan om de rubriek "Satelliettelevisie" te raadplegen om meer te weten te komen over de verbindingsmogelijkheden via satelliet.

 

Wat moet je kiezen?

 

Hoewel de meeste operatoren pakketten aanbieden (via kabeltelevisie of de telefoonlijn) die televisie, telefoon en internet omvatten, zijn consumenten vrij om zich voor elk van deze diensten bij verschillende operatoren te abonneren. Pakketten zijn een aantrekkelijke oplossing vanuit financieel oogpunt, maar zijn in de praktijk niet altijd de beste oplossing. Houd bij het maken van een keuze rekening met de volgende punten:

 

  • De beschikbaarheid van kabeldiensten hangt af van waar je woont,
  • Huisalarmen die zijn aangesloten op een telefoonbewakingssysteem werken alleen als ze zijn verbonden met vaste telefoonlijnen (alleen Belgacom),
  • Je hebt niet noodzakelijk een vaste telefoonlijn nodig om toegang te krijgen tot het internet,
  • Niet alle televisieaanbieders bieden toegang tot dezelfde kanalen.

 

Televisie- en internetproviders :

 

gids.expatsinbrussels.be/nl/accommodatie/internet-aanbieders-en-televisie

 

Een alternatief:

 

Scarlet biedt ook traditionele telefoonlijnen, DSL-internetverbinding en een abonnement op Belgacom TV. Controleer wel de beschikbaarheid van Scarlet in functie van je adres.

 

BeTV

 

BeTV geeft toegang tot exclusieve en themakanalen die de nieuwste films en series uitzenden, maar ook de meeste sportkampioenschappen, voetbal (Champions League, La Liga, Bundesliga, enz.), tennis, golf, basketbal, enz.

 

Hoe schrijf ik me in?

 

Alle aanbieders bieden online, in hun winkels of via distributeurs abonnementssystemen aan. Alle benodigde adressen en referenties vind je hieronder.

 

Om er zeker van te zijn dat al je aansluitingen geactiveerd zijn wanneer je hier intrekt, moet je de inschrijvingsprocedure minstens 4 weken op voorhand starten. De duur van het abonnement of de verbindingsprocedures hangt af van de gekozen diensten en de benodigde apparatuur.  

 

 gids.expatsinbrussels.be/nl/accommodatie/internet-aanbieders-en-televisie

 

Satelliet TV

 

Satelliettelevisie is een alternatief voor buitenlanders. In België kun je een schotelantenne gebruiken die op alle satellieten in Europa gericht is. Je kunt je abonneren op de volgende diensten: Canalsat/Canal+(Frankrijk), Canal Digitaal (Nederland), Digital+ (Spanje), Digiturk (Kalkoen), NC+ (Polen), Nova (Bulgarije), ORF (Oostenrijk), SkyDeutschland (Duitsland), Sky Italië (Italië), Sky UK (Verenigd Koninkrijk), SRG SSR (Zwitserland), Tivusat (Italië), TNTSAT (Frankrijk), TVR(Roemenië), enz. De platte antenne - discreet en toegankelijk. Installaties voor satelliettelevisie worden vaak bekritiseerd vanwege hun gebrek aan esthetiek. Sommige verenigingen van mede-eigenaars aarzelen zelfs niet om ze te verbieden en overtreden zo de regelgeving voor schotelantennes. Als antwoord op dit probleem zijn er nu platte antennes die heel klein zijn en dezelfde prestaties leveren als een traditionele schotelantenne.

 

Satelliettelevisie? hier

 

Overslaan naar inhoud