1180 Ukkel

UKKEL, ZO CHIC EN ZO MOOI

 

Ukkel is een zeer chique gemeente, in grootte alleen na Brussel-Stad en vierde in bevolking. Ze is omgeven door groene ruimten: het Terkamerenbos tot aan het Zoniënwoud in het oosten en de groene wandelweg die langs Ukkel loopt van het noordwesten naar het zuidoosten om het Zoniënwoud te bereiken, dat een kwart van de oppervlakte van de gemeente beslaat. Er zijn verschillende parken in Ukkel, waaronder het Wolvendael.

 

Ukkel heeft een luchtige, groene uitstraling. Verschillende tram- en buslijnen vullen de vijf treinstations Ukkel-Calevoet, Ukkel-Stalle, Moensberg, Saint-Job en Vivier d'Oie aan. Het culturele centrum van Ukkel biedt een breed scala aan theater-, muziek- en filmvoorstellingen. Er zijn verschillende wijken in Ukkel met winkels van hoge kwaliteit: de wijk Saint-Job aan de Chaussée de Waterloo of de kruising van de Chaussée d'Alsemberg en de Rue Xavier de Bue.

 

De Saint-Job markt wordt elke maandag van 9 tot 13 uur gehouden en dat al 35 jaar lang. Bij het gelijknamige plein liggen enkele goede restaurants.

 

Een eigendom kopen in Ukkel is een teken van prestige. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de prijzen voor huizen, villa's en appartementen de hoogste zijn van het hele Brusselse gewest.

Vorige dia
Volgende dia

Foto's : Pascal Abundes 

                        Neem contact op met :       www.uccle.be                J. Vander Elstplein 29 1180 Ukkel T 02 348 65 11

Overslaan naar inhoud