1000 Brussel - Stad

BRUSSEL "MA BELLE

Brussel-Stad is het hart van de Brusselse regio en verspreidt zich geografisch op een merkwaardige manier over de stad, vandaar de grote diversiteit. Het heeft een van de grootste voetgangerszones van Europa, die nog steeds in ontwikkeling is, en de prachtige Grote Markt ligt in het centrum. De stad wordt goed bediend door het openbaar vervoer.

 

Het Park van Brussel wordt omringd door belangrijke culturele centra (het Parkenpark, Bozar, Muziekinstrumentenmuseum, Magritte, Museum van het Fin de Siècle en Oude Kunst, enz.) Het Munttheater is een belangrijk operagebouw.

 

In het Jubelpark (voorbij de Europese wijk) zijn veel musea: De Boulevard de Waterloo en de Rue Antoine Dansaert hebben een aantal high-end winkels. De Rue Neuve is een belangrijke populaire winkelstraat.

 

Ontspannen (met een drankje of lunch) in de orangerie van het Egmontpark is een gegarandeerde afwisseling in het hart van de hoofdstad. Genieten van zeevruchten (met lekkere Belgische frietjes) in een restaurant op het Sint-Katelijneplein is puur geluk. Laten we ook de overvloedige Brusselse folklore niet vergeten (Théâtre de Toone, het Meyboom-evenement, de Ommegang...) en de lekkere chocolade die in het centrum ruim vertegenwoordigd is!

 

Op vastgoedgebied zijn de prijzen aanzienlijk gestegen. De prijs van een traditionele woning in de stad Brussel blijft in het midden van het gewest. De huurmarkt is echter een van de duurste van het gewest.

 

 

Vorige dia
Volgende dia

Foto's :  Pascal Abundes 

                    Contact:         www.bruxelles.be            Anspachlaan 6, 1000 Brussel T 02 279 22 11

Overslaan naar inhoud